Η σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς


Ένα καταπράσινο νησί στο Ιόνιο, με σμαραγδένια, κρυστάλλινα νερά και παραλίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Ιονίου, και ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών, ειδικά το καλοκαίρι. Η σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς δεν εξαντλείται μόνο στον φυσικό της πλούτο. Η ιστορία, ο πολιτισμός και οι γεύσεις της, δίνουν στην Κεφαλονιά έναν ξεχωριστό, ιδιαίτερο χαρακτήρα και την κάνουν ακόμα πιο αγαπητή, ακόμα πιο γοητευτική. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο όμορφη;

Η σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά, το πράσινο και το μπλε εναρμονίζονται μαεστρικά και δημιουργούν τοπία και εικόνες που αιχμλωτίζουν το μάτι. Στο νησί θα βρείτε πολλά πεύκα, κυπαρίσσια αλλά και ελιές. Η Κεφαλονιάδιαθέτει και την δικιά της ποικιλία κρασιού, από τα κτήματα όπου καλλιεργείται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της.

Φυσικά από αυτό το παραδεισένιο νησί, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πανέμορφες παραλίες. Ο μοναδικός Μύρτος, το Ξι, η παραλία της Σκάλας, η Αντίσαμος, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες προτάσεις που σας προσφέρει απλόχερα η Κεφαλονιά για το μπάνιο σας. Οι παραλίες του νησιού είναι για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Από οργανωμένες πλαζ που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, εώς και μικρές ερημικές παραλίες για χαλάρωση.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι. Εκεί χτυπά η καρδιά της Κεφαλονιάς. Σε ομορφιά όμως δεν υπολείπεται και το Ληξούρι. Ο Άσσος, είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του νησιού, ενώ και τα Κουροκουμελάτα αποτελούν για πολλούς ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ιονίου. Στα βόρεια του νησιού θα βρείτε το γραφικό Φισκάρδο, τόπο καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, όπου ανακαλύφθηκε το 1951 και αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές προσφορές σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά εδώ!