Καλοκαίρι στη Μήλο


Δεν είναι απλώς ένα ακόμα από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Η Μήλος έχει μια ιδιαίτερη, μία ατόφια δικιά της ομορφιά. Διαθέτει έναν σχεδόν εξωτικό χαρακτήρα. Εδώ, η πέτρα και τα χρώματα συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το καλοκαίρι στη Μήλο έχει τόσους πολλούς, και επαναλαμβανόμενους φίλους και επισκέπτες. Πάμε μαζί να δούμε τι είναι αυτό που κάνει τη Μήλο να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό νησί. Τι είναι αυτό που την κάνει όχι απλά ξεχωριστή, αλλά μοναδική.

Καλοκαίρι στη Μήλο

Τα ηφαιστειογενη πετρώματά της βάφουν τα βράχια της με διάφορα χρώματα. Στη Μήλο θα δείτε να «παιζουν» με τα μάτια σας αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, ακόμα και του ροζ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό και μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όποιου το δει. Οι παραλίες της Μήλου είναι, κατά πολλούς, ίσως οι ομορφότερες των Κυκλάδων. Σε αυτές τις παραλίες θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε χρωματικούς συνδυασμούς που δεν υπάρχουν αλλού. Το Παλαιοχώρι, η Φυρή, η Πλάκα, το Τσιγκράδο και ο Παπαφράγκας είναι μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Η υπέροχη χρωματική παλέτα προέρχεται από την ηφαιστειακή γη της Μήλου και δένει υπέροχα με τα γαλαζοράσινα νερά που την περιβάλλουν.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που μπορεί να θαυμάσει κανείς στη Μήλο. Η ιστορία του νησιού είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Βαδίστε στα χνάρια των πειρατών που κάποτε έδεναν στο νησί. Στο Κλέφτικο και στο Σαρακήνικο θα βρείτε ακόμα ίχνη από το πέρασμά τους. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε και τη Μικρή Βενετία, το λιμάνι της αρχαίας Μήλου. Έναν υπέροχο, πολύχρωμο οικισμό πάνω στο νερό. Επίσης, για τους πιο ρομαντικούς, η Μήλος φημίζεται και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της. Βρείτε το κατάλληλο σημείο, και φυσικά την κατάλληλη παρέα, και απολαύστε τον Ήλιο να δύει και να χάνεται στο νερό του Αιγαίου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Μήλο εδώ!