Η κοσμοπολίτικη ομορφιά της Ρόδου


Το Νησί των Ιπποτών αλλά και των έντονων αντιθέσεων. Η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Προορισμός αγαπημένος τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Μεσαιωνική, παραδοσιακή, και με υπέροχες παραλίες. Η Ρόδος είναι ένα σύμπλεγμα ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η κοσμοπολίτικη ομορφιά της Ρόδου είναι γνωστή και έξω από τα σύνορα. Ας ανακαλύψουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

Εκεί που οι ιππότες συναντούν τη Μεσαιωνική πόλη, εκεί που η παράδοση συναντά τις υπέροχες αμμουδιές. Τα πευκόφυτα βουνά αγκαλιάζουν τα ορεινά χωριά και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί στέκονται δίπλα στους αρχαιολογικούς χώρους. Τοποθετημένη σε ένα γεωγραφικό σταυροδρόμι όπου συναντιούνται δύο μεγάλες θάλασσες της Μεσογείου, η Ρόδος, στη μακραίωνη ιστορία της, έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς. Όλοι, έχουν αφήσει το σημάδι τους στο νησί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Μία βόλτα στην παλιά πόλη της Ρόδου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα σας κάνει να ταξιδέψετε κυριολεκτικά στο χρόνο. Στον πιο διάσημο δε δρόμο της, την οδό των Ιπποτών, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το επιβλητικό Καστέλο, με τους μεγάλους πύργους του, που λειτουργεί ως Μουσείο.

Η Ακρόπολη της Λίνδου, οι διάσημες «πεταλούδες«, το Φαληράκι, αλλά και το Ενυδρίο είναι και αυτά μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά σημεία που διαθέτει αυτό το νησί με τα χίλια πρόσωπα. Και από παραλίες, η Καλλιθέα, το Φαληράκι, ο κόλπος του Λαδίκου αλλά και η διάσημη παραλία «ΆντονυΚουίν» είναι μόνο μερικές από τις φημισμένες αμμουδιές που σας περιμένουν για τις δροσιστικές βουτιές σας.

Αν είστε από αυτούς που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών, η κοσμοπολίτικη ομορφιά της Ρόδου είναι η ιδανική επιλογή για φέτος το καλοκαίρι. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ρόδο εδώ!